Aanmelden
 

Registratie

De Cebam Digital Library for Health is een vrij toegankelijke bibliotheek - bepaalde delen vereisen wel een aansluiting.

Net als andere overheidstoepassingen (vaccinnet, tax-on-web,..) heeft u verschillende mogelijkheden (digitale sleutels) om in te loggen maar wij raden aan om dit te doen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Opgelet: dit moet u eerst éénmalig aanmaken met uw identiteitskaart, kaartlezer en pincode op de website van de overheid (CSAM).

Eenmaal uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn aangemaakt, kunt u deze te allen tijde gebruiken om in te loggen op de CDLH en heeft u de identiteitskaart, kaartlezer en pincode niet meer nodig.

 1. Download de software om uw identiteitskaart te kunnen lezen via https://eid.belgium.be/nl. U maakt best gebruik van de webbrowsers 'Google Chrome' of 'Internet Explorer'.

 2. Sluit éérst uw webbrowser, connecteer dan pas je kaartlezer en identiteitskaart en ga naar de website van de overheid CSAM om de digitale sleutel 'gebruikersnaam en wachtwoord' aan te maken of te wijzigen via https://iamapps.belgium.be.
  • Klik op 'aanmelden' en maak de keuze om aan te melden met de eID kaartlezer.
  • Klik onderaan nog eens op 'aanmelden' en geef de pincode in van uw identiteitskaart.
  • Kies helemaal onderaan om uw gebruikersnaam en wachtwoord te 'activeren'. Indien u al een gebruikersnaam en wachtwoord heeft maar u bent deze vergeten, dan kunt u er ook voor kiezen om deze te 'wijzigen'.
  • Nu u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft aangemaakt, kunt u deze telkens opnieuw gebruiken om aan te melden op de CDLH.

 3. Ga naar www.cdlh.be en klik bovenaan op 'aanmelden'. Maak een taalkeuze en kies de laatste optie om aan te melden met 'gebruikersnaam en wachtwoord'. Automatisch bent u aangemeld als 'Burger'.
  • De eerste keer dat u deze websites bezoekt, moet u in het formulier of 'edit user' de verplichte velden invullen. Hier kunt u uw beroep aangeven. Klik onderaan op 'save and close'.
  • Er werd een activatiemail met 30 dagen gratis proefperiode verzonden. Kijk in je mailbox en klik op de aangegeven link om je account te activeren. Opgelet: heeft u via het ziekenhuis of de beroepsvereniging toegang, dan wordt uw account automatisch geactiveerd en krijgt u deze mail niet. Ontvangt u toch nog een mail met kostennota? Stuur ons en de beroepsvereniging/ziekenhuis een mail met naam en RIZIV nummer of rijksregisternummer.
  • Refresh/hernieuw de pagina en u kunt starten.

Bekijk hier de registratieprocedure stap voor stap uitgelegd met printscreens.

Vragen of problemen?

Raadpleeg onze FAQ onder de help tab of neem contact op.