Aanmelden

Inloggen met de elektronische identiteitskaart
  1. Wat heb je nodig?
  2. Installeer de eID-software
  3. Stel indien nodig je browser en programma juist in
  4. Eventueel kan je je installatie testen
  5. Bij problemen Mac: installeer de kaartlezer patch.  Bij problemen vnl. Windows XP: controleer uw java software installatie
  6. Sluit je internet browsers volledig, connecteer je kaartlezer en steek je eID in de kaartlezer
  7. Ga naar de CDLH https://www.cdlh.be en klik rechts boven op de rode knop “aanmelden”.
  8. Kies voor ‘Ga verder met elektronische identiteitskaart’

Zonder eID en kaartlezer inloggen? Gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken.

Wij bevelen u aan om een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Het is de gemakkelijkste manier om de CDLH te raadplegen.

1. De eerste maal moet je inloggen met de elektronische identiteitskaart.

2. Sluit je internet browsers volledig, connecteer je kaartlezer en steek je eID in de kaartlezer

3. Klik hier om via het federaal eGov-profiel uw gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Merk op dat deze site niet met alle internet browsers werkt, wel met Internet Explorer en Chrome. Klik op “registreer je nu” en daarna op de blauwe knop “verdergaan”. Na het invoeren van je kaartcode kan je rechts onder een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken.

4. Ga naar de CDLH https://www.cdlh.be en klik rechts boven op de rode knop “aanmelden”.

5. Kies voor ‘Ga verder met gebruikersnaam en wachtwoord’. Je kan vanaf nu steeds met deze gebruikersnaam inloggen, zonder kaartlezer.

Ik ben mijn gebruikersnaam en wachtwoord vergeten

Klik hier

Het inloggen met de elektronische identiteitskaart lukt niet

Ga zorgvuldig volgende stappen na:

1. Wat heb je nodig?
    2. Installeer de eID-software
    3. Stel indien nodig je browser en programma juist in
    4. Test je installatie
    5. Bij problemen Mac: installeer de kaartlezer patch.  Bij problemen vnl. Windows XP: controleer uw java software installatie

Ik heb geen elektronische identiteitskaart

Ik heb geen kaartlezer

In de meeste IT winkels en grootwarenhuizen kan u een kaartlezer aankopen.

Ik wens meer informatie over de toepassingen en de privacy van de eID

Welke andere toepassingen zijn beschikbaar met mijn CDLH login?

Als ik een link aanklik, gebeurt er niets

Waarschijnlijk is de pop-up blokkering van uw browser ingeschakeld.  Pas dit aan via de instellingen van uw browser.

Ik heb geen toegang tot de bronnen

Waarschijnlijk is uw toegang niet geactiveerd.  Klik de link aan in de activeringsmail - indien u niet over deze mail beschikt neem dan contact op met ivs@cebam.be

Ik ben mijn PIN-code van mijn elektronische identiteitskaart vergeten

Als u de PIN-code vergeten bent of als uw kaart geblokkeerd is omdat u driemaal na elkaar de verkeerde code hebt ingegeven, kan u alleen een nieuwe PIN-code krijgen bij uw gemeentebestuur. U moet zich daarvoor aanbieden samen met:

•  uw eID
    •  de brief die u thuis hebt ontvangen en waarmee u uw kaart mocht gaan afhalen bij het gemeentebestuur.

De brief bevat naast de PIN-code (het privaat identificatienummer) ook de PUK-code (de activeringscode) waarmee de ambtenaar van het gemeentebestuur uw kaart opnieuw bruikbaar kan maken en/of u een nieuwe PIN-code geven.

Indien u niet meer over de PIN of PUK-code beschikt, kunt u een herdruk van uw PIN/PUK codes aanvragen bij de administratie van uw gemeente of via de site http://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/identiteitsdocumenten/eid/aanvraag-pincode/. De codes zullen worden opgestuurd naar de gemeente binnen de 15 dagen.

Inloggen op dezelfde computer lukt niet: de vorige gebruiker is nog steeds actief

De cookies moeten verwijderd worden - alleen de cookies wissen die 'cdlh.be' bevatten is voldoende. Kies uw browser uit de volgende lijst: